Evelin van Schijndel

img_4121_2-845919In 1986 ben ik afgestudeerd aan Pedagogische Academie De Kempel in Helmond en vervolgens 19 jaar werkzaam geweest als groepsleerkracht in het basisonderwijs. Ik heb me altijd verbonden gevoeld met kinderen die net wat meer zorg nodig hebben op sociaal/emotioneel gebied. Dit is gevoed door mijn werk, maar ook door mijn privé situatie. Daarom ben ik de Post HBO opleiding ‘Autisme specialist’ gaan volgen en in 2006 aan de slag gegaan als Ambulant Begeleider voor kinderen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Als ervaringsdeskundige kan ik de theorie heel goed aan de praktijk koppelen.

De afgelopen jaren heb ik , naast het geven van psycho educatie aan individuele kinderen en het coachen van kinderen en leerkrachten, veel cursussen en trainingen kunnen geven aan groepen kinderen tussen 6 en 16 jaar ( Rots & Water, SoVa Goldstein, Agressie Regulatie Training, Faalangstreductie, Leren leren en Op weg naar het Voortgezet Onderwijs)

Wat ik heel belangrijk vind is mensen weer in hun eigen kracht zetten. Daarbij heb ik een praktische insteek , sluit aan bij de mogelijkheden van de kinderen/ ouders/ leerkrachten en denk vooral in mogelijkheden en kansen. Van kleine succesmomenten kan ik genieten en wil dat ook graag overbrengen op anderen.

Waar ik ook van geniet;

  • Mijn man en 3 kinderen
  • Zingen bij gospelkoor Ringshout
  • Het volgen van allerlei creative workshops
  • Zwemmen

Je bent dapperder dan je gelooft,
sterker dan je lijkt
en slimmer dan je denkt

error: